Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 10 Siječanj 2018

Potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu

U Gradskoj vijećnici u Varaždinu potpisan je Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu za muške EURO 2018, koje počinje za nekoliko dana, a jedna od kvalifikacijskih skupina bit će odigrana i u Varaždinu. Ugovor o sufinanciranju troškova tog značajnog sportskog događaja potpisali su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, župan Međimurske županije Matija Posavec i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Varaždin sufinancira EURO s milijun i 500 tisuća kuna., dok će trećinu troškova od tog iznosa podijeliti Međimurska i Varaždinska županija, točnije svaka će izdvojiti po 250 tisuća kuna.

„Europsko rukometno prvenstvo je velika prilika za promidžbu i Međimurske i Varaždinske županije, no i Grada Varaždina. Do sada imamo oko 190 akreditiranih novinara, a EURO će biti prenošeno na sve kontinente. Prema nekim procjenama 700 do 800 milijuna ljudi gleda polufinalne utakmice. Stoga smo se dogovorili da surađujemo i potpišemo ugovor o participaciji troškova.“ – pojasnio je gradonačelnik Čehok dodavši kako prema računicama Hrvatskog rukometnog saveza na temelju iskustva sa Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine ukupna korist za ovaj kraj mogla bi biti oko 5 milijuna kuna. Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je kako su se financijski uključili u ovu priču jer je to obveza i odgovornost županije koja na taj način jača turizam, gospodarstvo i identitet i kroz dobro domaćinstvo postat će regija kojoj će i drugi dati povjerenje kroz dolazak, pripreme, treninge i organizaciju ovakve velike manifestacije. „Što se tiče ovog Europskog prvenstva u rukometu već nam je reprezentacija Danske stigla, smješteni su i treniraju u našim dvoranama, sutra nam dolazi reprezentacija Španjolske. To podrazumijeva i veliki broj njihovih navijača te su upravo zbog toga svi smještajni kapaciteti u Međimurju popunjeni i ja vjerujem da će to znati iskoristiti i naši poljoprivredni proizvođači, poduzetnici i turistički djelatnici. U svakom slučaju mislim da je ovo jedna lijepa priča kojom jačamo našu regiju“ – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Da su Europsko rukometno prvenstvo i utakmice koje se igraju u Varaždinu bitne za razvoj turizma i gospodarstva potvrdio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić „Prepoznat je širi značaj manifestacije i za grad Varaždin i za Međimursku i Varaždinsku županiju, svakako ovakve stvari treba podržati, dok neke propuste treba ispravljati. Jako je važno da suradnja između grada i županija postoji“- rekao je župan Čačić.

Za kraj možemo zaključiti kako je riječ o jednom od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj te da će gradovi domaćini, među kojima je i Varaždin imati višestruke koristi jer je najavljen dolazak većeg broja navijača, dok će u konačnici sve to u mnogome pridonijeti promidžbi Varaždinske i Međimurske županije.