Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 09 Siječanj 2018

Za izgradnju i uređenje Širokih Ledina u Trnovcu dobiveno 3,2 milijuna kuna

Nakon što je već prije više od godinu dana pripremila svu potrebnu dokumentaciju Općina Trnovec Bartolovečki dobila je više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice Široke Ledine u Trnovcu. Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, izgradnji i uređenju rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenju javnih objekata, imala više od 50 milijuna kina investicija.

Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske donijela je odluku kojom Općini Trnovec Bartolovečki odobrava 3.255.650,88 kuna za građenje nerazvrstane ceste. Riječ je o uređenju spomenute ulice Široke ledine u Trnovcu, investiciji zahvaljujući kojoj će se u potpunosti urediti prometnica te nogostup.

– Općina Trnovec Bartolovečki već je 2016. godine pripremila cjelokupnu dokumentaciju za prijavu tog projekta. Zadovoljan sam što je Agencija donijela odluku o dodjeli sredstava i što konačno možemo urediti tu ulicu. Već ranije smo izgradili i uredili rasvjetu u toj ulici, a ovom će investicijom u potpunosti završiti njezino uređenje – rekao je trnovečki načelnik Zvonko Šamec.

Ujedno je najavio da je to samo dio višemilijunskih ulaganja u uređenje prometnica i ulica u mjestu Trnovec. Naime, nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u tom mjestu, postoji potreba za uređenjem većeg broja ulica.

– Nakon što smo konačno dovršili izgradnju kanalizacijske mreže u Trnovcu sada je na redu uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog tih radova. Radi se o značajnom ulaganju koji se mjeru u milijunskim iznosima. Sredstva za to osigurat će sama Općina budući da je nužno urediti ulice ne samo zbog izgleda naše općine već zbog veće sigurnosti u prometu, ali i održavanja standarda života kojeg naši mještani imaju – zaključio je Šamec.