Radio Megaton

14. Studeni 2018.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 07 Prosinac 2017

Općina Trnovec Bartolovečki darivala djecu povodom blagdana svetog Nikole

U organizaciji Općine Trnovec Bartolovečki i ove su se godine, u povodu blagdana svetog Nikole, darivali najmlađi mještani Općine od predškolskog uzrasta do četvrtih razreda osnovne škole. Tako je u srijedu stotinjak mališana u Dječjem vrtiću Zeko na poklon dobilo slatke poklone koje im je osobno uručio sveti Nikola.

Darivanju je prisustvovao i načelnik Općine Zvonko Šamec koji je istaknuo kako se ova lijepa tradicija organizira niz godina. „Od prvoga dana kako sam postao načelnik u ovoj Općini organiziramo darivanje djece .Ukupno će ove godine biti podijeljeno 600-tinjak darova mališanima, od onih koji idu u predškolu do učenika četvrtih razreda“ – kazao je Šamec te podsjetio da se za najmlađe izdvaja puno sredstava kroz proračun. „Pomažemo roditeljima novorođenih, izdvajamo za predškolski uzrast, kao i za osnovnoškolce, a tu su naravno i stipendije za studente. Brinemo i o tome da financijski pomažemo i osnovnim školama i dječjim vrtićima. Moram naglasiti da jedan veliki dio, zapravo najveći dio proračuna, oko 65 posto, trošimo upravo za spomenute djelatnosti, ali to je ulaganje u budućnost – ako neće biti djece, neće biti ni budućnosti“ – zaključio je Šamec.

Osim darivanja u vrtiću Zeko dan ranije darivana su djeca u Osnovnoj školi Trnovec. Načelnik je najavio i posjet dječjem vrtiću Mala oaza u Bartolovcu. Već standardno, u subotu, 9. prosinca, u 16 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Šemovec održat će se velika predstava za svu djecu iz naselja donjeg dijela Općine, a to su Bartolovec, Žabnik, Štefanec, Šemovec i Zamlaka. Uz predstavu djeca će dobiti prigodne darove.