Radio Megaton

17. Srpanj 2018.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 13 Listopad 2017

Do Svih Svetih bit će uređeno parkiralište kod groblja u Maruševcu

Mještani općine Maruševec ali i građani koji su unazad desetak dana posjetili mjesno groblje, mogli su primijetiti radove i radne strojeve uz groblje u Maruševcu. Riječ je o radovima na modernizaciji parkirališta koji će potrajati sljedeća dva tjedna. Naime, krajem kolovoza ove godine Općina Maruševec raspisala je natječaj za dostavu ponuda za izvođenje radova izgradnje parkirališta kod groblja u Maruševcu. Početkom rujna na temelju pristiglih ponuda odabran je izvođač radova vrijednih gotovo pola milijuna kuna.

Na adresu Općine Maruševec pristigle su tada tri ponude, a prema kriteriju za odabir ponude, Povjerenstvo je kao najpovoljniju odabralo ponudu Niskogradnje Huđek iz Petrijanca. Vrijednost radova na izgradnji parkirališta iznose 498.645,46 kuna, koji će u cijelosti biti financirani iz proračuna Općine Maruševec.

Djelatnici izvođača započeli su početkom ovog mjeseca s radovima prema tehničkoj dokumentaciji, a predviđeni rok završetka uređenja parkirališta druga je polovica listopada ove godine. Ukupna površina parkirališta iznosit će cca 3.200m2, na kojoj će biti ukupno 109 parkirnih mjesta, od kojih je 6 predviđeno za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da se radi o ozbiljnoj investiciji financiranoj iz općinskog proračuna, radove uz groblje redovito obilaze načelnik i zamjenik načelnika Općine Maruševec Damir Šprem i Mario Klapša, naglašavajući značaj ovog parkirališta kako za mještane općine tako i za građane čiji najmiliji počivaju na groblju u Maruševcu.