Radio Megaton

17. Studeni 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019

KUD Klenovnik sudjelovao na 53. Đakovačkim vezovima

U srcu Slavonije u Đakovu, u nedjelju 7. srpnja, članovi Folklornog ansambla KUD-a Klenovnik zajedno s Tamburaškom sekcijom sudjelovali su na 53. Đakovačkim vezovima, jednoj od najvećih manifestacija i smotri tradicijskog folklora u Hrvatskoj.

U svečanoj povorci u kojoj je sudjelovalo pedesetak folklornih društava predstavili su Klenovničku narodnu nošnju, pjesmu i ples, a mnogobrojnoj publici u Strossmayerovom parku predstavili su i pripremljenu koreografiju.

Podsjetimo kako prvi pisani tragovi o KUD-u „Klenovnik” sežu u davnu 1890. godinu. Tijekom vremena rad KUD-a je prekidan, tako da je službeno registriran 2005. godine sekcijom Mješoviti pjevački zbor i od tada aktivno radi. S vremenom se proširio i u društvu je aktivno 80 članova uključenih u više sekcija i to: Mješoviti pjevački zbor, Tamburaški sastav, Društvo za njegovanje starih običaja i najmlađa sekcija Folklorni ansambl koja je s radom počela 2016. godine. Misija KUD-a je okupljanje članova bez obzira na dob, spol ili obrazovanje koji vole druženje, ples i pjesmu. Voditelj Društva je Ivan Oštarjaš, a na 53. Đakovačkim vezovima sudjelovalo je 35 članova KUD-a Klenovnik.