Radio Megaton

2. Lipanj 2020.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 20 Ožujak 2019

Na 10. Tjednu smijeha Kerekesh Teatra smijalo se više od 16 tisuća posjetitelja!

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra "Pod hitno na hitnu" autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, u nedjelju je završio jubilarni 10. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj. Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja - ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice. Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije - Lude kuće iz Zagreba, Teatromana, Teatra Poco Loco, Teatra Gavran, Hit Teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, kazališta Moruzgva iz Zagreba, kao i Ludens Teatra iz Koprivnice. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić te Tarik Filipović, a najviše izvedbi na festivalu imala je nova predstava Kerekesh Teatra za djecu i mlade „Bibi i Bubi“, autora i redatelja Jana Kerekeša.

Tjedan smijeha je i ove godine pratila Međunarodna izložba karikaturista, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.

Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su: Tomislav Kaurin (Cork, Irska) - najbolja portretna karikatura, Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) - najbolja geg karikatura, Davor Trgovčević i Marijan Pavečić - priznanja za portretne karikature i Branko Ilić - priznanje za geg karikaturu (čak dva rada).

Kerekesh Teatar zahvaljuje svim gradovima i općinama Varaždinske županije, koje su podržale 10. Tjedan smijeha, a to su: Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Cestica, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Donja Voća, Jalžabet, Maruševec i Strahoninec. Također zahvaljuju i svim institucijama, sponzorima i svim pojedincima koji pomogli uspješnoj organizaciji 10. Tjedna smijeha, a to su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Ministarstvo kulture, TZ Grada Varaždina, Bernarda, Pan, Mobilisis, Crtorad, Colas, PZC, Autocentar Kos, Autostaklo Bingo, Tekim, Reflexion, Euroherc, Uljara Patrčević i Copy Centar Manuela.

Posebno zahvaljuju vjernoj publici, koja je i ove godine ponovno nadmašila sva očekivanja! „Hvala svima 16 tisuća puta!“ – poručuju iz Kerekesh Teatra.