Radio Megaton

18. Kolovoz 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 05 Veljača 2019

Održana godišnja sjednica skupštine Kud-a Vidovec

U Društvenom domu u Nedeljancu održana je redovna godišnja sjednica skupštine Kud-a Vidovec. Nakon pozdravne riječi predsjednika Tome Svačka, tajnica Ines Pavleković podnijela je izvješće o radu Kud-a za 2018. godinu.

Kud Vidovec 2018. godinu obilježio je kroz 28 nastupa i gostovanja i uspješan je organizator manifestacija od velikog značaja u općini Vidovec i šire. Kroz djelovanje na očuvanju kulturne baštine, vidovečke narodne nošnje i tradicionalnih običaja vidovečkog kraja te kroz očuvanje tradicionalne pjesme i plesa na području općine, ali i van nje čuvaju se stari običaji od zaborava i promiče se nasljeđe svoga kraja. Tajnica Ines Pavleković je napomenula da smatra da su rezultatima pokazali da dostojno predstavljaju cijeli svoj kraj, Varaždinsku županiju i Hrvatsku kako u svojem okruženju tako i van granice gdje šire tradiciju i prenose ne samo znanje već i ljubav prema tradiciji na mlađe naraštaje. Osvrnula se i na tri manifestacije u organizaciji Kud-a, a to su Zeljarijada, Jurjevski krijesovi i Božićna priredba, te na postignuti rezultat u Njemačkoj gdje su osvojili 2. mjesto za najbolje Kulturno umjetničko društvo u kategoriji izvornog folklora od ukupno 17 društava. „Da bi nastavili takvim rezultatima potreban nam je i dalje veliki poticaj roditelja, prijatelja, suradnika i okoline. Potrebna je sloga i puno odricanja da se uvijek stvara nešto čime se možemo ponositi.“ - zaključila je Pavleković . Prezentirana su i financijska izvješća i planovi za 2019., a nakon prihvaćanja izvješća predsjednik društva Tomo Svačko prezentirao je planove rada društva za 2019. „I dalje planiramo raditi na očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja. Zadali smo si velike planove, puno rada i odricanja, ali dok postoji ljubav prema nečemu ništa nije nemoguće. Želim svim članovima puno uspjeha u ovoj godini i zahvaljujem voditeljima sekcija, članovima i svima ostalima koji na bilo koji način daju podršku radu društva.“ – rekao je tom prilikom Svačko.

Skupštini društva uz članove Kud-a Vidovec i voditelje sekcija nazočili su predstavnici Vatrogasne zajednice i Udruga sa područja Općine Vidovec , sponzori i suradnici. Prisutni gosti u svojim pozdravnim riječima iskazali su zadovoljstvo radom društva i dali podršku daljnjim planovima.