Radio Megaton

18. Kolovoz 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 06 Prosinac 2018

U subotu svečani koncert Centra tradicijske kulture

Varaždinski Centar tradicijske kulture nadaleko poznat po svojem uspješnom radu i predstavljanju hrvatske kulturne baštine i van granica „Lijepe naše“ jednako je uspješan i po pitanju tamburaških koncerata u svom gradu. Nakon što su do posljednjeg mjesta ispunili gledalište varaždinskog kazališta svojim folklornim cjelovečernjim nastupom , na istome mjestu ponovno spremaju već tradicionalni koncert u kojem glavnu priču imaju tamburice. Ovaj se koncertni događaj unatrag nekoliko godina pokazao kao pun pogodak, a tamburaškom orkestru CTK-a su se u cjelovečernjim koncertima rado pridružile i poznate zvijezde hrvatske glazbene scene kao što su Vanna, Željko Bebek i Četiri Tenora. Upravo jedan od tenora, Đani Stpaničev ponovno će se pridružiti Tamburaškom orkestru CTK-a ali i članovima tamburaškog orkestra HRT-a te će svi zajedno izvesti brojne poznate domaće i strane skladbe. Na velikoj će se sceni Stipaničevu pridružiti i domaće snage: Sofija Cingula i Valentina Geci, a sam će program svojim nastupom dodatno obogatiti ŽVS Lucerne te vokalni sastav Pajdašice.

Ovaj je tradicionalni  koncertni događaj tijekom godina održavanja na najkvalitetniji način prikazao  tamburu u sasvim drugačijem svijetlu, dokazao je kako se tamburom može odsvirati gotovo svaki glazbeni žanr i pritom dodati šarm kojeg može postići rijetko koji instrument.

Dugotrajan je pljesak zadovoljne publike na svakom njihovom koncertu tu činjenicu dokazao nemalo puta. Nema dvojbe kako će i ovaj koncert, koji će se održati 8. prosinca s početkom u 20 sati u gledalištu varaždinskog kazališta biti jedan od onih o kojem će se pričati. Ulaznice za koncert su u slobodnoj prodaji varaždinskog Kazališta.