Radio Megaton

17. Lipanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 29 Studeni 2018

Još samo dan do svjetske premijere "Glazbe srca mog"

Samo nas dan dijeli do praizvedbe mjuzikla Ivana Josipa Skendera i Marijane Nole “Glazba srca mog” nastalog u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Mjuzikl koji je nastao kao poklon Školi povodom 190. obljetnice, djelo je bivšeg učenika Ivana Josipa Skendera, eminentnog mladog skladatelja i dirigenta. Ivan Josip ističe kako je put glazbenika često ispunjen nerazumijevanjem i podcjenjivanjem, ali da entuzijazam mladih ljudi koji sudjeluju u projektu daje optimizam i energiju i “odraslima”.

Mladi su glazbenici školske klupe zamijenili kazališnim daskama te se spremno prihvatili izazova koji im je otvorio vrata u jedan potpuno novi svijet. Svakodnevne probe svojim im je savjetima olakšala mlada redateljica Marina Pejnović i suradnja sa etabliranim kazališnim glumcima kao i iskusnim koreografima i kostimografima. Izvedba mjuzikla “Glazba srca mog” prava je glazbena poslastica čija je svjetska premijera u petak, 30. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 19:30 sati.

Sljedeće izvedbe ovog mjuzikla su na rasporedu 1., 2., 3. i 4. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 18 sati.