Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018

Uz 9. izdanje "Lepoglavskih dana" osmišljen bogat i raznovrstan program

U Lepoglavi se predstojećeg vikenda od 13. do 15 srpnja održava trodnevna turističko – zabavna manifestacija „Lepoglavski dani“. Ove će godine manifestacija doživjeti svoje deveto izdanje, a kao i do sada posjetiteljima će ponuditi pregršt sadržaja – od sajmova, koncerata, dječjeg programa i animacije, zabavnih igara pa do izložbi i prezentacija.

„Lepoglavski dani“ počinju u petak, 13. srpnja, u Gradskom parku u Lepoglavi u 19 sati otvaranjem izložbe „Od kraja do početka“ akademskog slikara Zlatana Pinteka, nakon čega na glavnoj pozornici u Gradskom parku počinje koncert grupe „Pravila igre“.

Subotnji program kreće već od 9 sati kada u Domu kulture otpočinje turnir u šahu nazvan „Lepoglavski dani kup“ , na Trgu kralja Tomislava će od 10 do 12 sati biti prezentirana šumska mehanizacija, a organizirat će se i besplatna podjela graha. U Gradskom parku od 15 sati može se razgledati 16. Sajam turizma i enogastronomije u okviru kojeg izlaže 30-ak izlagača, Međunarodni sajam minerala, izložba malih životinja, te 10. susret „Vina z bregov“. U 16 sati pak počinje dječji program koji će najmlađima ponuditi niz zabavnih i poučnih sadržaja, pa će djeca uz animatore moći izrađivati i „cifrati“ licitare, izrađivati predmete od gline, žonglirati, pa i ispirati zlato. Ljubitelji automobila moći će od 10 do 19 sati na parkiralištu kod autobusne stanice pogledati prezentaciju automobila s posebnom opremom „2 fast even 4 Zagorje“. U subotu od 8 sati će se brati gljive po lepoglavskim šumama, kao i prezentirati primjerci jestivih odnosno onih nejestivih. Biciklistički klub Lepoglava pregledavat će i popravljati bicikle zainteresiranim građanima, održat će se i Zumba party, dječji plesni program Studija Feel te 3. natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti". Voditelj ovog dijela programa je Davor Dretar Drele, a natjecatelje će ocjenjivati profesionalni kuhari. Već tradicionalno u večernjim će se satima teleskopom moći promatrati zvijezde i planeti, a moći će se i zabaviti uz Tomislava Golubana i njegov bend, a kasnije i uz svirku La Boheme benda.

Osim sajmova, u nedjeljnom programu koji počinje od 15 sati posjetitelji mogu pogledati 5. lepoglavske zabavne igre na kojima će se u 7 disciplina natjecati 150 natjecatelja iz 7 gradskih mjesnih odbora. Od 14 sati moći će se razgledati vatrogasni dom i vatrogasna oprema DVD-a Lepoglave, a bit će i održana javna vatrogasna vježba u 18 sati. Nedjeljni program, a time i program 9. Lepoglavskih dana zaključit će se komedijom. U 19 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku nastupit će KUD Lepoglavski pušlek s predstavama „Selski trači“ i „Kod doktora“, a od 20 sati publiku će nasmijati Davor Dretar Drele i Vid Balog s predstavom „Remetinec“. Nakon toga slijedi zabavno plesna večer uz grupu „Kavaliri“.

Inače, tijekom trajanja Lepoglavskih dana posjetitelji mogu razgledati lepoglavsku crkvu u kojoj je postavljena izložba „“Trag dobrote - 20 godina Varaždinske biskupije”, razgledati nalazište poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici i zbirka minerala u Gradskoj knjižnici.

Detaljne informacije o programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.lepoglavski-dani.com

Organizatori Lepoglavskih dana su TKIC i Turistička zajednica grada Lepoglave, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.

Program "Lepoglavskih dana" na konferenciji za novinare danas su predstavili: gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave  Ljubica Dubovečak.