Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 21 Lipanj 2018

KUD Klenovnik sudjelovao u obilježavanju 30. Ivanečkih kresova

Proteklog vikenda su članovi KUD-a Klenovnik gostovali u Koprivničkom Ivancu gdje su se održavali jubilarni 30. Ivanečki kresovi. Obljetnica je bila dvostruka jer je njihov organizator, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, slavio punih 90 godina postojanja.

Tom su prigodom povorke KUD-ova prošle Koprivničkim Ivancem te su nakon toga sudjelovale u kulturno-umjetničkom programu. Nasupili su Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, KUD Zora Piškorevci, KUD Kalinovac, KUD Seljačka sloga Prelog, KUD Seljačka sloga Turanovac, KUD Josip Čoklić Rakitovica i KUD Klenovnik sa svojom tamburaškom i folklornom sekcijom.

Za kraj spomenimo kako je folklorna sekcija premijerno nastupila prilikom obilježavanja Dana Općine Klenovnik i to u listopadu 2017. godine, a oformljena je početkom 2017. godine. U veljači ove godine, folklorna sekcija je u Lepoglavi imala premijerni nastup van Klenovnika i to u sklopu „Valentinovske večeri“, dok im je nastup u Koprivničkom Ivancu drugo gostovanje od osnivanja. S obzirom na kontinuirani rad, očekuje ih još mnogo gostovanja.