Radio Megaton

13. Prosinac 2018.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 13 Ožujak 2018

Predstava “Pokopaj me nježno“ nasmijala Petrijanec

U subotu 10. ožujka Općina Petrijanec je organizirala kazališnu predstavu “Pokopaj me nježno“ u izvedbi Kerekesh teatra povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
Ulaz je bio besplatan za sve mještane općine, a na predstavu se odazvalo gotovo 450 ljudi. Povodom spomenutog Međunarodnog dana žena, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec podijelio je karanfile i svim ženama poželio sretan njihov dan i dodao kako je „na današnji dan važno podsjetiti na koji način su se žene izborile za svoja prava. Prvi Dan žena obilježen je davne 1909. u SAD-u, kao dan sjećanja na njujorške javne demonstracije iz 1857. kada su žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. U međuvremenu se, na poticaj UN-a, Međunarodni dan žena počeo obilježavati i službeno.“

Predstava je nasmijala do suza sve prisutne, a posjetitelji su nekoliko puta tijekom izvođenja predstave pljeskom nagradili i na kraju se i zahvalili glumcima na odlično izvedbi. Prisutni su bili oduševljeni izvedbom Kerekesh tatra. U predstavi su glumili: Ljubomir Kerekeš (tekst i režija), te Jan Kerekeš, Matko Knešaurek, Goran Koši, Mijo Pavelko i Draško Zidar.