Radio Megaton

13. Prosinac 2018.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 13 Ožujak 2018

Koncert „Popijevku ti dam“ napunio Dom kulture

Nakon što je prošle godine po prvi put Kulturno-umjetničko društvo Klaruš Maruševec uspješno organiziralo koncert Popijevku ti dam, i ovogodišnje izdanje ispunilo je sva očekivanja.

Jasni pokazatelj kako je potrebno nastaviti s ovim oblikom koncerata i priredbi u organizaciji Klaruša, jest činjenica da je Dom kulture u Čalincu u subotu navečer bio premali za sve zainteresirane građane željne domače popijevke. Na ovogodišnjem koncertu predstavili su se stariji, ali i mlađi tamburaši KUD-a Klaruš, kao i članice pjevačke sekcije KUD-a. Mladi tamburaši, njih 13, izvelo je Samoborski drmeš, dok je pjevačka sekcija KUD-a, pod vodstvom Marijane Gašparić, izvela nekoliko skladbi. Koncert je započeo međimurskim pjesmama u izvođenju poznatog Mirka Švende Žige, a on je osim međimurskih otpjevao i nekoliko zagorskih pjesama, u pratnji članova koncertnog sastava KUD-a "Klaruš" pod vodstvom Franje Plantaka, a pratili su ga i članovi tamburaškog sastava "20 do Asa", koji djeluje u sklopu KUD-a. Na kraju priredbe, okupljenima se obratila predsjednika Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Ana Rehvald, koja je zahvalila na dolasku i pozvala građane da doniraju Udruzi nošnje, alate i ostale stvari koje su se u prošlosti koristile u ovom kraju radi formiranja svojevrsne etnografske zbirke. Također, Rehvald je pozvala publiku da se uključi u rad KUD-a te da sudjeluju u programu koji im je KUD ove godine pripremio u sklopu obilježavanja 20 godina postojanja i uspješnog rada.

Koncert je završen pjesmom Jorgovani još dišiju u izvedbi Ivana Breznog i KUD-a Klaruš. Koncert „Popijevku ti dam“ u prepunoj dvorani Doma kulture u Čalincu pratili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar i općinski vijećnici.