Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Subota, 23 Prosinac 2017

Božićni koncerti u Svetom Iliji i Cestici, u Maruševcu "Božićni sajam"

U ovo predbožićno vrijeme, u trenucima radosti i očekivanja Isusova rođenja, Općina Sveti Ilija organizira prigodni božićni koncert za sve žitelje Općine i za sve ljubitelje klasične glazbe. Gostovat će International Soloists Ensemble - komorni sastav međunarodnih solista koji su svoju profesionalnu bazu pronašli u gradu Beču i njegovom bogatom kulturnom naslijeđu. Osnivačica i umjetnička voditeljica ansambla je hrvatska violinistica Andrea Nikolić, a osim nje na koncertu će nastupiti Josipa Bainac, sopran, Ivana Nikolić, oboa Ashley Tong, violina, Marta Potulska, viola i Bas Jongen, violončelo. Ovi vrsni umjetnici izvest će tradicionalne božićne pjesme Europe, a program će proširiti i sa drugim poznatim skladbama svjetske klasike. Božićni koncert će se održati danas, u župnoj crkvi Svetog Ilije proroka u Svetom Iliji s početkom u 18 sati.

U crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Radovcu danas se priređuje „Božićni koncert“. U programu koji počinje u 17 sati nastupit će: Dječji zbor KUD-a Cestica, Župni zbor, Klapa Angeluš, Muški vokalni sastav, Zbor Stellarium, te Puhački orkestar. Organizatori koncerta su Kulturno umjetničko društvo Cestica i Župni zbor, dok je pokrovitelj Općina Cestica.

Kuburaška udruga Maruševec u suradnji s ostalim udrugama s područja općine danas organizira „Božićni sajam u Maruševcu“. Sajam će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, gdje će lokalni proizvođači izložiti svoje tradicionalne proizvode. Početak programa obilježit će kićenje bora ispred Crkve Svetog Jurja u Maruševcu, koje će početi u 14 sati, zatim u 15 sati slijedi prigodni nastup članova Kulturno-umjetničkog društva Klaruš u sportskoj dvorani maruševečke Osnovne škole, a potom će u 16 sati Kerekesh Teatar na istom mjestu odigrati predstavu „Skupština“, nakon koje slijedi druženje uz domjenak. Pokrovitelj ovogodišnjeg Božićnog sajma je Općina Maruševec.