Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Subota, 09 Prosinac 2017

Uljepšajte si prosinac odlaskom u varaždinsko Kazalište!

Repertoar varaždinskog kazališta tijekom prosinca već je prilično pobudio pažnju kazališne publike, a tako će po svemu sudeći biti i do kraja godine. U pripremljenim će predstavama uživati svi – od iskusnih ljubitelja teatra pa do onih koji se po prvi puta susreću sa kazalištem.

Od strane publike, odlično prihvaćena predstava, rađena po tekstu mlade autorice Une Vizek, a u režiji Marine Pejnović – "Nema života na Marsu", ponovno će biti na repertoaru 12. prosinca, s početkom u 20h na podrumskoj sceni Zvonimira Rogoza. "Palikuće" su se već na premijernoj izvedbi pokazale kao pun pogodak, što i ne čudi s obzirom kako se u ovom i danas aktualnom te relevantnom komadu poznati švicarski književnik Max Frisch na krajnje inteligentan i satiričan način obračunava sa nefunkcioniranjem društva u kojem živimo. Režiju "Palikuća" potpisuje Ivica Kunčević, a na rasporedu je 15. prosinca, s početkom u 19.30h na Velikoj sceni.

Oni najmlađi svoje blagdanske dane mogu upotpuniti gledanjem predstave "Vilenjakov prvi Božić" redateljice i glumice Sare Stanić koja je ujedno i autorica teksta zajedno s Mirnom Rustemović. U ovom se humornom komadu, kojem će se nasmijati i oni odrasli, Djed Mraz suočava sa moderno tehnologijom koja mu otežava posao...jer zahvaljujući tehnologiji, nitko više ne piše pisma. Predstavu možete pogledati 16. i 17. prosinca na Velikoj sceni, s početkom u 10h.

Ljubitelji suvremenog plesa nedvojbeno će uživati u autorskom projektu Ksenije Zec i Petre Hraščanec pod nazivom "Anatomija mačke". Riječ je o projektu nastalom u koprodukciji Umjetničke organizacije 21:21 te ZKM-a, a publici će na krajnje zanimljiv način pokazati kreiranje i primjenu specifične tehnike koja nastaje sintezom suvremene plesne tehnike i studije anatomije životinja – u ovom slučaju, mačke. U "Anatomiji mačke" možete uživati 19. prosinca , na velikoj sceni, s početkom u 19.30h.

Stoga, voljeli dramu, satiru, modernu bajku, ples ili komediju – repertoar varaždinskog kazališta pobrinuo se i ponudio, za svakog ponešto…

Više o programima pročitajte na www.hnkvz.hr , a ulaznice možete rezervirati na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18-19,30 sati, subotom od 10-12 sati. Telefon 042 200 250, mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.