Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 02 Prosinac 2016

REMY predstavio prvijenac spot za pjesmu 'Nema druge'

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

REMY, bend koji ste dosad mogli upoznati u mnogobrojnim klubovima, odnosno na svirkama na mnogim eventima, vjenčanjima i ostalim svečanostima predstavlja svoju prvu autorsku pjesmu 'Nema druge' koju prati i video spot.
Tradicionalan pojam u svijetu glazbe su i svadbeni bandovi, među kojima se odavno našao i REMY! Kako sami za sebe vole reći, ovaj najveseliji zagrebački svadbeni band odlučio se za snimanje svoje prve pjesme. Tekst i glazbu za pjesmu potpisuje frontman Bosutskih Bećara, Vinkovčanin Ivan Šebalj kojeg su dečki iz grupe REMY upoznali na koncertu u Oroslavju gdje su svirali kao predgrupa njegovim Bosutskim Bećarima. U aranžmanu se Šebalju pridružio Tomo Bačurin – Lima koji je imao i produkcijsku ulogu u svom studiju Longplay.
Redateljska palica pripala je Midhatu Mulabdiću, dok je cjelokupnim projektom upravljala ekipa iz agencije Public Event. Spot je snimljen u prostoru velikogoričkog 'Cluba 100', a snimanju spota pridružili su se mnogi prijatelji ovih mladih glazbenika koji su im svojim statiranjem u istom pružili podršku zbog iskazanog truda i kvalitete koju ovaj band svakako ima. Uz pjevača Igora Benovića – Bencu glavnu ulogu u spotu imala je i lijepa Sofija Dolores Duma.
Ivan Maretić, klavijaturist u bandu bio je jedan od inicijatora ovog projekta o kojem priča s velikim zadovoljstvom: 'Jako smo sretni što smo se upustili u nešto o čemu do prije par mjeseci nismo niti sanjali. Drago nam je da je kolega Šebalj u nama nakon jedne svirke prepoznao band koji može glazbeno iznijeti jednu njegovu veselu pjesmu, koja se nama svidjela nakon prvih par tonova i riječi teksta koje smo čuli. Vjerujemo da će se pjesma svidjeti i našoj publici, ali i šire. Kod nas nikad nije bilo euforije, tako da ona neće nastati niti sad. Mi ćemo raditi ono što najbolje znamo, a to je zabavljati se zajedno sa svojim fanovima na svakoj sljedećoj svirci. Također bih zahvalio svima koji su nas nagovarali, usmjeravali i na kraju priče pomogli da ovaj projekt uspješno i završimo.'
Nemoguće je ne primijetiti da se vrlo često u posljednje vrijeme mnogi bandovi odlučuju na autorski rad, a o toj temi autor pjesme Ivan Šebalj kaže sljedeće: 'U današnje vrijeme puno je jednostavnije snimiti pjesmu, nego nekad davno prije. Kao autor sretan sam zbog svakog banda koji se okuša u ovom tipu glazbenog poslovanja jer je tek tada to ono pravo. Nema bolje stvari nego kad na pozornici pjevač zajedno sa svojom publikom pjeva svoju pjesmu. Valja uživati u svemu što glazbenici rade, ali ovo je istinski najbolji osjećaj, barem meni osobno. Ekipi iz banda REMY želim puno sreće s ovom pjesmom. Na jednom koncertu su svirali prije našeg nastupa i zagrijali su publiku kao rijetko tko. Upoznavši dečke u backstageu shvatio sam da bi oni jako dobro mogli iznijeti jednu veselu pjesmu koju sam napisao, a mislim da sam bio u pravu. No, kako to u ovom poslu biva, vrijeme i publika će reći svoje!'